Woontoren in de Lindewijk heet De Winterweide. Voorverkoop van nieuwe appartementen in Wolvega gaat van start

In het appartementencomplex ‘De Winterheide’ komen drie verschillende type appartementen. Eigen foto

De voorverkoop van 27 appartementen in de Lindewijk in Wolvega gaat donderdag 16 maart van start.

In het appartementencomplex ‘De Winterheide’ komen drie verschillende type appartementen met een eigen parkeerplaats en berging. De appartementen variëren qua oppervlakte tussen de 100 en 150 vierkante meter en worden energiezuinig gebouwd. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en elk appartement wordt aangesloten op een eigen warmtepomp. De prijzen van de appartementen liggen tussen de 379.750 euro en 625.000 euro vrij op naam. De buitengevels worden uitgevoerd in baksteen metselwerk in verschillende kleuren.

De start van de voorverkoop is donderdag bij Homecenter in Wolvega tussen 16.00 en 18.00 uur. Zowel makelaardij Hoekstra, projectontwikkelaar Paiva, Rabobank en bouwer Van Wijnen zijn aanwezig.

De ontwerp-omgevingsvergunning heeft twee weken ter inzage gelegen. Zo’n 500 mensen hebben in het najaar van 2022 actie gevoerd tegen vooral de schaduwwerking van de hoge toren. Die wordt ruim 25 meter hoog, overeenkomstig het geldende bestemmingsplan. Bewoners deden niettemin een maand geleden (tevergeefs) een beroep op de gemeenteraad om toch nog het bouwplan aan te passen, dus minder bouwlagen.

Nieuws

menu