Woongroep Koningshoeve Wolvega ontvangt duofiets met bijzondere actie

V.l.n.r. Hedzer Geertsma (HI), Sietse van Dulst, Robert Hetebrij, Mirjam Smale (HI), Nanet Eisinga en Peter Binnema. FOTO LENUS VAN DER BROEK

Zaterdag 3 juli 2021 was het dan zover: de lang gekoesterde droom van Peter Binnema (54) uit Wolvega ging in vervulling. Het meedoen aan de Frysman, een hele triathlon; 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen. Om deze sportieve prestatie destijds kracht bij te zetten wilde hij ook anderen helpen om in beweging te komen.

Een goede vriendin van hem werkt op de woongroep De Koningshoeve, ook in Wolvega. Deze woongroep is onderdeel van HI Totaal Zorg. Er wonen 9 mensen en daarnaast komt er dagelijks een groep uit Appelscha voor de dagbesteding. Zij zouden het ontzettend tof vinden om een elektrische duofiets te hebben zodat het voor iedereen mogelijk is om eens heerlijk te genieten van een fietstochtje.

Helaas zijn de fietsen niet goedkoop maar Peter Binnema wilde ze hier dus graag bij helpen. Voor hemzelf is het namelijk ook heel bijzonder dat hij na een zware nekoperatie zover terug is gekomen tot waar hij nu staat. Ook wilde hij zijn kinderen graag meegeven dat als alles er uitzichtloos uitziet je niet bij de pakken neer moet gaan zitten. Haal er zoveel mogelijk uit wat erin zit.

Hoe leuk zou het nou zijn om met een elektrische duofiets deze mooie groep mensen ook in beweging te krijgen? Door een doneeractie te koppelen aan zijn triatlon probeerde hij het geld bij elkaar te krijgen. En dat is gelukt. Binnema heeft een vestiging in Wolvega: ‘Werktijd Uitzendburo’ en kent de omgeving als geen ander. Het aanspreken van al zijn contacten heeft geleid tot maar liefst 95 donaties en een fantastische korting van Nijland, de leverancier van de fiets.

Nu is het dan eindelijk zover, de elektrische duofiets kon worden uitgereikt. Hij overhandigde de duofiets afgelopen woensdag aan Mirjam Smale van de woongroep, die zelf ook bijgedragen heeft tot het succes.

Hoe de triatlon vorig jaar is verlopen? Helaas moest Peter Binnema de wedstrijd vroegtijdig staken in verband met materiaalpech. ,,Ontzettend zuur natuurlijk maar dat mag de pret van het uitreiken van deze prachtige fiets niet drukken, ik hoop dat ze hier ontzettend van gaan genieten”, aldus Peter Binnema.

Nieuws

menu