Wolvega heeft een nieuwe fantasyschrijfster. Manon Bierenbroodspot geeft eerste deel uit

Manon Bierenbroodspot met haar eerste boek 'Maanwraak'. Foto: ERIK BIERENBROODSPOT

Manon Bierenbroodspot (1987) uit Wolvega heeft een reeks van 9 fantasy-boeken met de naam ‘Vuur en IJs’ geschreven waarvan deel 1, ‘Maanwraak’, donderdag 14 oktober officieel in de boekhandel ligt.

Naar verwachting komt er elk half jaar een nieuw deel uit. Michelle van Dalen illustreerde het boek.

De kersverse schrijfster, in Wolvega onder andere bekend als regisseur van theater en musicalgroep JOP, signeert bij The Read Shop Zwikstra in Wolvega op 14 oktober tijdens een ‘Meet & Greet’ tussen 13.00 en 17.00 uur haar boeken signeren en gaat elke anderhalf uur voordragen uit eigen werk.

De hoofdpersoon Inwë is eerlijk, opvliegend en oprecht, vrijheidsstrijder, Princes van maan en nacht. ‘Ik dacht dat ik normaal was. Of in elk geval zo normaal als mogelijk is in mijn geval. Maar nu? Nu weet ik niets meer zeker. Ik blijk magie te hebben en een prinses te zijn van een planeet waar ik nog nooit van gehoord heb. Wie ben ik?: Wat ben ik?’

Als Inwë op een dag opstaat met knalrood haar verandert haar hele wereld. Om de man te redden waar ze met hart en ziel van houdt moet ze de aarde achter zich laten en prinses worden van maan en nacht. Een liefde die verder rijkt dan welke planeet dan ook. Misschien wel verder dan de dood.

Nieuws

Meest gelezen