Wolvega geen kampioen, maar nog wel kans via nacompetitie

FOTO

FOTO LENUS VAN DER BROEK

FC Wolvega 2 kende na het kampioenschap van vorig jaar een fantastisch seizoen. De doelstelling was handhaving in de eerste klasse, maar FC Wolvega 2 verkeerde in bloedvorm en al gauw bleek dat dit jeugdige team in de top kon meedraaien. Na de winterstop werd er geen wedstrijd meer verloren en FC Wolvega 2 steeg na de eerste plaats en had het kampioenschap in eigen hand.

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Meppel 2 op het programma en winst betekende kampioen en promotie naar de hoofdklasse. Aan de vele supporters lag het niet, maar FC Wolvega 2 had het lastig en keek in de pauze tegen een 0-1 achterstand aan. Na de pauze leek de ommekeer te komen, Yvan Stroop scoorde de 1-1.

Risico’s

Aangezien gelijk spel onvoldoende was en alleen de winst telde om kampioen te worden, werden er risico’s genomen waar Meppel goed gebruik van maakte. Wolvega creëerde een aantal fraaie kansen, maar wist niet meer te scoren. Meppel maakte hier goed gebruik van en ging uit scoorde tweemaal door het prima uitspelen van 2 fraaie counters. Eindstand 1-3.

Wolvega maakt zich nu samen met Meppel en Noordscheschut op voor de nacompetitie om alsnog promotie naar de hoofdklasse te kunnen bewerkstelligen en DZOH mag zich, dankzij het verlies van FC Wolvega, de kampioen van de eerste klasse noemen.