Weststellingwerf maakt haast met sportveld in Lindewijk in Wolvega

Zo ligt het speelveldje er nu bij. Foto Lourens Looijenga

Zo ligt het speelveldje er nu bij. Foto Lourens Looijenga Foto: Lourens Looijenga

De gemeenteraad van Weststellingwerf stelt later deze maand 130.000 euro beschikbaar voor het aanleggen van een kunstgrasveld in de Lindewijk in Wolvega.

In januari 2022 is een motie aangenomen om het bestaande trapveldje te verbeteren. Als het aan de raad ligt, is het veld voor het nieuwe schooljaar klaar, zo bleek maandagavond in een commissievergadering.

Dat laatste kon wethouder Mariska Rikkers niet beloven. Ze had het over levertijd van het kunstgras. Ze mikt op het najaar. Ton Mulder van Weststellingwerfs Belang wil niet zo lang wachten. Hij bood de wethouder daarom alvast symbolisch enkele kunstgrastegels aan.

Intentieverklaring

Overigens is het voor wethouder Rikkers wel een voorwaarde dat er eerst een intentieverklaring wordt getekend met twee basisscholen en Comprix over het totale plan voor het gebied rond de scholen en het veld. Het gaat dan om het plan voor het tussengebied en voor het schoolplein. Maar die voorwaarde stond niet in het raadsvoorstel. Rikkers garandeerde Ton Mulder dat deze voorwaarde niet zal leiden tot vertraging. ,,Die verklaring kan de volgende werkvergadering worden getekend.’’

Fondsen

Het totale project kost rond de 330.000 euro. De gemeente betaalt dus het sportveld. Het CDA vond de dekking ook niet duidelijk verwoord in het raadsvoorstel. Van de overige kosten is 80% onder andere via fondsen gedekt. Het gaat nog om de laatste 40.000 euro, die de gemeente in ieder geval niet betaalt. ,,Dan moeten ze maar op de plannen bezuinigen’, zo zei de wethouder, mocht het volledige bedrag niet op tafel komen.

Onderhoud

De VVD wilde nog weten of de afspraken over het onderhoud wel hard zijn. Rikkers zei dat het groot onderhoud op het sportveld door de gemeente wordt gedaan en het klein onderhoud, denk aan het verwijderen van bladeren, door de scholen. Het speelveld is openbaar toegankelijk, zo zei ze op een vraag van D66.