Weststellingwerf helpt mee mensen met een laag inkomen toegang te geven tot sport en cultuur

Het gemeentehuis van de gemeente Weststellingwerf in Wolvega. FOTO GEMEENTE WESTSTELLINGWERF

Sinds 1 mei is de gemeente Weststellingwerf aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen met een laag inkomen.

Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport &Cultuur in het leven geroepen. Vanuit beschikbare financiële middelen is het mogelijk om aan te haken bij het Volwassenenfonds.

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat al onze inwoners toegang hebben tot sportieve en culturele activiteiten, ook inwoners met een kleine portemonnee die leven rond het bestaansminimum. Dit gebeurt in samenwerking met het volwassenenfonds. Om hen zo een steuntje in de rug te geven’, aldus wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp.

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair die actief is binnen de gemeente. Het Gebiedsteam, Stichting Leergeld en de buurtsportcoaches zijn intermediair.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald. De visie van het Volwassenenfonds is een inclusieve samenleving waarin iedereen profiteert van de kracht van sport en cultuur. De missie is het wegnemen van financiële drempels tot sport en cultuur bij volwassenen.

www.volwassenenfonds.nl

Nieuws

menu