Weststellingwerf gaat verder met JOGG. 'Samenwerking is van toegevoegde waarde'

Kinderen moeten meer bewegen. Gerrit Jan Prakken

Weststellingwerf gaat de samenwerking met de landelijke Stichting Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) met drie jaar verlengen. De overeenkomst loopt af.

Voor het realiseren van een gezonde leefstijl bij kinderen werkt de gemeente sinds 2015 met de landelijke aanpak JOGG. Volgens de gemeente is de samenwerking van toegevoegde waarde. De JOGG-aanpak past goed binnen het gemeentelijk gezondheidsbeleid. De evaluatie van het lokaal gezondheidsbeleid 2018-2021 toont aan dat de inzet van JOGG een positief effect heeft op de leefstijl van kinderen en jongeren. De evaluatie laat zien dat meer jongeren voldoende groente en fruit eten en waterdrinken per dag.

Daarnaast beweegt ongeveer de helft van de kinderen en jongeren onvoldoende. Ook hadden de coronamaatregelen negatieve gevolgen op de leefstijl en de gezondheid van jongeren. Deze wil de gemeente zoveel mogelijk beperken en/of herstellen.

JOGG verbindt zowel landelijk, regionaal en lokaal alle partijen die de gezonde omgeving en gezondheid van kinderen beïnvloeden. Ook bundelt zij haar krachten, zodat de uitvoering van activiteiten door kunnen blijven gaan.

Nieuws

Meest gelezen