Weststellingwerf eert veteranen tijdens Veteranendag

Foto: Lenus van der Broek

Veteraan Jeroen Dobber uit Wolvega en locoburgemeester Roelof Theun Hoen hesen afgelopen zaterdag 25 juni de veteranenvlag bij het gemeentehuis in Wolvega.

Iedere laatste zaterdag in juni is de Nederlandse Veteranendag. Tijdens deze dag tonen de Nederlandse samenleving en overheid hun erkenning en begrip voor veteranen. Veteranen werden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare situaties. In Weststellingwerf wonen zo`n 175 veteranen die voor Nederland hebben gediend.

Tijdens de Nederlandse Veteranendag wordt stilgestaan bij de missies die door Nederlandse militairen zijn uitgevoerd en waarbij sommige veteranen het hoogste offer hebben gebracht. ‘Elke missie telt en kan grote impact op veteranen hebben voor de rest van hun leven. Ook de oorlog in Oekraïne kan veel naar boven brengen bij veteranen. Laten we hen eren met het hijsen van de Nederlandse vlag of Veteranenvlag. Mocht je als veteraan hulp nodig hebben, schroom niet om hulp te zoeken’, vertelt voorzitter Dirk Dubling van Stichting Veteranen Weststellingwerf.

Locoburgemeester Roelof Theun Hoen bedankt alle veteranen van Weststellingwerf voor hun inzet voor Nederland: ‘Op deze dag staan we stil bij jou. En jouw collega’s die het hoogste offer brachten in dienst van de vrede.’

Nieuws

menu