Werkgroep Friese Dementietafel houdt bijeenkomst in LindeStede

Een welkomstwoord door Roelie Fopma van Talant en Rietje Oomen van LFB Wolvega. Lenus van der Broek

In wooncentrum LindeStede in Wolvega werd door de werkgroep Dementietafel Friesland een bijeenkomst belegd. Tijdens de bijeenkomst konden familie, mantelzorgers en hulpverleners van mensen met een verstandelijke beperking en dementie kennis en ervaringen met elkaar delen. Er waren ruim 30 belangstellenden.

Na een welkomstwoord door Roelie Fopma van Talant en Rietje Oomen van LFB Wolvega werd een vlog van betrokkenen getoond. Vervolgens werd gekeken naar de film ‘Laat mij mijn eigen gang maar gaan’. Henk van Dijk van LFB Wolvega woonde 45 jaar in twee instellingen waar veel voor hem werd beslist. In de film zagen de deelnemers zijn zoektocht naar eigen regie én hoe hij deze heeft gevonden, want nu woont hij op zichzelf. Vervolgens gingen aanwezigen in gesprek over de film en over eigen regie.

Dementietafel

De Dementietafel Friesland is voor iedereen die te maken heeft met mensen met een verstandelijke beperking met (een vermoeden van) dementie.

Tijdens de Dementietafel wisselen deelnemers ervaringen uit. Ook worden tips gegeven. Dit wordt gedaan zodat de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking met dementie wordt verbeterd.

Nieuws

menu