Wegversmallingen moeten kruising veiliger maken

Om de weg veiliger te maken voor al het verkeer, worden er drie wegversmallingen aangelegd.

Om de weg veiliger te maken voor al het verkeer, worden er drie wegversmallingen aangelegd. Lenus van der Broek

De werkzaamheden om het kruispunt Steenwijkerweg – Ir. Lelylaan in Wolvega veiliger te maken zijn maandagochtend begonnen.

De Steenwijkerweg in Wolvega is een lange rechte weg met veel verkeer. Om de weg veiliger te maken voor al het verkeer, worden er drie wegversmallingen aangelegd nabij de kruising Ir. Lelylaan. Deze versmallingen moeten ervoor zorgen dat de snelheid van het verkeer omlaaggaat. Vanuit de bevolking kwamen hierover veel klachten.

Verkeershinder

Het aanleggen van de wegversmallingen wordt in twee fases uitgevoerd. Van maandag 22 tot en met donderdag 25 november worden twee wegversmallingen aangelegd. Een wegversmalling ter hoogte van de kruising Ir. Lelylaan en een wegversmalling ter hoogte van de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ten noorden van de kruising Ir. Lelylaan tegenover Steenwijkerweg 50. Tijdens deze werkzaamheden is de Steenwijkerweg vanaf de kruising Ir. Lelylaan tot de rotonde gesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Ir. Lelylaan – Sportlaan – Oranje Nassaulaan.

Op donderdag 25 en vrijdag 26 november wordt de derde wegversmalling aangelegd ter hoogte van de Lennaflat aan de Steenwijkerweg 52. Verkeersregelaars leiden het verkeer uit beide richtingen langs het werk.