Vrijwilligersmarkt in gemeentehuis Wolvega slaat aan

Vrijwilligerspunt Weststellingwerf organiseerde samen met het Linde College en AOC Wolvega een vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega.

Vrijwilligerspunt Weststellingwerf organiseerde samen met het Linde College en AOC Wolvega een vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega.

Op zaterdagmorgen organiseerde het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf samen met het Linde College en AOC Wolvega een vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega. Wethouder Hanneke Zonderland opende de markt. Er waren totaal 18 standhouders die voorlichting over hun vrijwilligerswerk gaven. Alle inwoners, studenten en scholieren konden hier tot op zoek naar vrijwilligerswerk of een stage. Vind vrijwilligerswerk of een stageplek Coördinator Mirjam Kooman van het Vrijwilligerspunt is erg enthousiast over dit initiatief.

“Organisaties krijgen een mooie kans om bekendheid te geven aan hun stichting, vereniging of instelling. Ze kunnen hier stageplaatsen aanbieden, maar ook vrijwilligers werven. Voor inwoners en leerlingen is deze markt een geschikte plek om te oriënteren op vrijwilligerswerk of een stageplek. Er komen veel organisaties uit verschillende branches. Daardoor hebben we een divers aanbod op de markt. We hopen dat er veel mensen langskomen die we kunnen helpen aan een stage of een vrijwilligersbaan.”

“Een burgerschapsstage doen de leerlingen in opdracht van het LOB-traject (loopbaan-, oriëntatie en begeleiding,” legt René Venema, afdelingsleider vmbo-onderbouw van het Linde College, uit. “Het doel van deze stage is om leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en daarover inzicht en begrip bij te brengen. Iets doen voor een ander zonder dat daar iets tegenover staat.”

Vrijwilligers van grote waarde

Mirjam Kooman benadrukt dat vrijwillige inzet van grote waarde is. “Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het geeft voldoening, maar vrijwilligerswerk is ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt plezier met elkaar en het staat goed op je cv.