Voedselbank Weststellingwerf heeft nieuwe koelunit. Carrier Nederland neemt kosten voor zijn rekening

Willem Feenstra, voorzitter van de Voedselbank Weststellingwerf en directeur van Heiwo, stelt de koelunit in gebruik, in bijzijn van de coördinatoren op de werkvloer Yvonne van Hoorn (links) en Alice Roelvink.

Willem Feenstra, voorzitter van de Voedselbank Weststellingwerf en directeur van Heiwo, stelt de koelunit in gebruik, in bijzijn van de coördinatoren op de werkvloer Yvonne van Hoorn (links) en Alice Roelvink. Foto: Lenus van der Broek

In het kader van voedselveiligheid werd er onlangs een nieuwe koelunit geplaatst in de Voedselbank Weststellingwerf.

Daardoor is het bewaken van de juiste temperatuur in de, al eerder door Heiwo nieuw gemaakte, koelcel beter gewaarborgd. Bovendien zorgt de nieuwe koelunit voor een flinke energiebesparing.

Door de contacten van voorzitter Willem Feenstra, tevens directeur van carrosseriefabriek Heiwo, werd Carrier Transicold Netherlands bereid gevonden de unit tegen kostprijs te leveren. Liep de levering eerst enige vertraging op door een tekort aan onderdelen, de montage en in gebruikstelling werden vervolgens vlot uitgevoerd door Michael Schouten van Carrier en enkele medewerkers van Heiwo.

Nog groter was de vreugde toen Giel Verkamman, directeur van Carrier Nederland, aangaf dat hij vanuit maatschappelijke betrokkenheid de voedselbank de totale kosten van de investering schonk.