Vince Herenmode in Wolvega weer open na brand; het nieuwe interieur is helemaal in de stijl van Peaky Blinders

Vince Herenmode in Wolvega.

Vince Herenmode in Wolvega. Eigen foto

Vince Herenmode opent op zaterdag 29 oktober weer de deuren van de Hoofdstraat Oost 47. De winkel van Vincent Zanen liep schade op nadat er begin augustus brand uitbrak bij Snackplaza twee deuren verderop. Bijna drie maanden is het interieur van Vince Herenmode van A tot Z vernieuwd en kan Vincent zijn klanten weer verwelkomen. ,,Dat wordt een feestje tot in de late uurtjes!”

Het nieuwe interieur is helemaal in de stijl van Peaky Blinders, de Netflix-serie die zich afspeelt in het Engelse Birmingham rond 1920. De hoofdrolspelers zijn geen lieve jongens, maar gaan vaak wel ontzettend mooi gekleed. ,,Iets meer oversized, ruitjes en een ander soort stof dan de meeste kostuums”, zegt Vincent. Hij is zelf groot fan van de stijl. ,,In de nieuwe collectie speelt die stijl dan ook één van de hoofdrollen. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld ook mooie leren jassen en meer voor de jongere garde dan voorheen.” Ook de afdeling met casual kleding wordt flink uitgebreid. ,,Ook voor een goede spijkerbroek met een mooi overhemd of shirt kun je bij mij terecht.”

Ook de winkel zelf geeft straks een dikke knipoog naar Peaky Blinders. ,,Hoe dat er precies uit komt te zien? Kom zelf maar een kijkje nemen, zou ik zeggen. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe winkel te komen bewonderen.”

Klussen

Voor het zover is, heeft Vincent behoorlijk wat moeten klussen. Hij heeft een groot deel van het werk zelf gedaan. ,,Ik heb een bepaald plaatje in mijn hoofd van hoe het moet worden, dus daar hou ik ook graag de regie over.” Wel kreeg hij na de brand veel steun van mensen om hem heen, in de vorm van kaarten, bloemen en extra handjes. ,,Dat was absoluut hartverwarmend.”

De eigenaar van Vince Herenmode kan niet wachten tot het zover is. ,,Ik heb al 23 keer ‘nee’ moeten verkopen tegen mannen die hun trouwpak bij mij wilden komen uitzoeken. En niet alleen jongens uit de buurt, maar ook uit Utrecht, Leiden en Enschede, om maar wat te noemen. Daar blijkt wel uit, dat Vince Herenmode echt een naam heeft opgebouwd, zowel regionaal als landelijk. Ik ben dolblij dat we nu weer letterlijk en figuurlijk ‘los’ kunnen. Ik popel om aan het volgende hoofdstuk te beginnen.”