Victoria Park Wolvega krijgt steeds meer topkoersen

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Drafbaan Victoria Park Wolvega organiseert steeds meer belangrijke koersen. Was vorige week de Super Trot Cup, op vrijdagmiddag werd een internationale koers voor driejarige dravers verreden met een prijzenport van 33.000 euro.

Deze draverij is naast de Derby momenteel de hoogst gedoteerde draverij in Nederland voor driejarigen. Verschil met de Derby is dat deze race niet alleen voor Nederlandse dravers is maar voor paarden van alle nationaliteiten. Dat resulteerde nu ook in Duitse en Belgische deelname. Trainer Paul Hagoort uit Oldetrijne had maar liefst vier dravers in deze koers lopen.

Enorme stimulans

De race, die officieel het ZETURF TCT DRIEJARIGEN CRITERIUM heet, is onderdeel van de Trotting Classics Tour. Deze stichting heeft in 2020 een plan ontwikkeld om elk jaar 500.000 euro éxtra prijzengeld te verrijden in tenminste 24 races. Dat blijkt een enorme stimulans voor sport en fokkerij.

De beide favorieten maakten hun verwachtingen waar. Winnaar werd Dion Tesselaar met Gio Cash in een kilometertijd van 1.13.5. Tweede werd Robin Bakker met Y Not Diamant en derde Jeffrey Mieras met Mistral.

Nieuws

menu