Vertrouwenscommissie kijkt naar herbenoeming van burgemeester van Weststellingwerf

Burgemeester Andre van de Nadort zegt in zijn boodschap aan het bomvolle plein in Noordwolde de medemenselijkheid te missen bij de eerste opvang, waar mensen dit jaar buiten moesten slapen. Foto: IWAN VAN NIEUWENHOVEN

Op 5 september eindigt dit jaar de eerste ambtstermijn van burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf.

Een vertrouwenscommissie gaat nu een advies schrijven over de herbenoeming van de burgemeester of de eventuele benoeming van een opvolger, mocht dat nodig zijn. Daartoe stelt de raad op 30 januari een verordening vast. Onderdeel van de procedure is het voeren van klankbordgesprekken met de burgemeester. Zelf is Van de Nadort duidelijk: ,,Ik heb het in Weststellingwerf goed naar mijn zin. Er is ook genoeg te doen, dus wat mij betreft blijf ik hier.”

De verwachting is dat de conceptaanbeveling op maandag 22 mei wordt aangeboden aan de gemeenteraad om in beslotenheid te worden besproken en vastgesteld. Kortom: wil de raad verder met deze burgemeester en wil die burgemeester verder in deze gemeente? Dat weten we over enkele maanden.

Van de Nadort kwam in 2017 over uit de gemeente Ten Boer. Daarvoor was hij tussen 2006 en 2009 wethouder in Steenwijkerland.

Nieuws

menu