Vermoorde Ida Klijnstra herdacht

FOTO LENUS VAN DER BROEK

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Zaterdag 25 september vindt de jaarlijkse Dag Herdenken Geweldslachtoffers plaats in de Sint Jozefkerk te Tilburg. Ook de nabestaanden van de omgekomen Ida Klijnstra uit De Blesse zijn hierbij aanwezig.

Voorafgaand aan het officiële programma wordt aandacht gevraagd voor alle onopgeloste moorden. De nabestaanden van onopgeloste moorden staan voor de ingang met foto’s van hun geliefden. Bennie Klijnstra staat er met een foto van zijn echtgenote Ida, die in 2008 is vermoord.

Ook in Wolvega herdenking

Voor nabestaanden die niet in de gelegenheid zijn om naar de herdenking in Tilburg te komen wordt bij een aantal Monumentjes in het land 2 minuten stilte gehouden en bloemen gelegd.

Dat gebeurde zaterdagmorgen ook in Wolvega, waar tijdens de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in 2018 in het Griffioenpark op het plein voor het Gemeentehuis een herdenkingstegel is onthuld werden de slachtoffers herdacht. Margreet Scholing - Klijnstra stond in Wolvega met een foto van haar schoonzus Ida Klijnstra. Na 2 minuten stilte legden Rikus en Margreet Scholing bloemen bij de herdenkingstegel en las de namen op van de Friese slachtoffers.