Veel diversiteit in sport en spel op Koningsspelen in Wolvega en Noordwolde: van Jiu Jitsu tot op de BMX

Foto:

Foto: Lenus van der Broek

Het Beweegteam Weststellingwerf heeft in samenwerking met Frits Schnoor, coördinator bewegingsonderwijs Comprix, de schouders er onder gezet en samen met de deelnemende scholen op de Koningsspelen een mooi aanbod van sport - spel en sportclinics gerealiseerd. Met 350 kinderen werden de Koningsspelen geopend in Sportcentrum de Steense In Wolvega.

Deelnemende scholen in Wolvega zijn: Holtpad in Nijeholtpade, Striepe in Oldeholtpade en de Tuindorpschool, de Adelaar en Dorpsschool in Wolvega. Aan het begin van het schooljaar konden de scholen aangeven of ze deelnamen aan deze opzet. Deze vijf scholen zijn hierin meegegaan. De overige scholen houden op eigen wijze hun Koningsspelen. Dit plan was eigenlijk al klaar voor de editie van 2020, maar door corona ging hier een streep door, maar nu dan toch de eerste editie van deze nieuwe opzet.

De kinderen van de groepen 3-4-5 blijven bij de Steense voor een sport - spelcircuit met hulp van leerlingen van het Linde College. Korfbal clinics werden gegeven door SCO-SIOS, turnen door GV Kwiek en er kon worden gemidgetgolft. De groepen 6-7-8 gingen na de opening op de fiets om op locatie drie verschillende sporten te doen, een aanbod van tien sporten: snorkelen, BMX’en, You Fo, kaatsen, klimmen, highland games, hip-hop dansen, voetbal, Jiu Jitsu en tennis.

In Noordwolde wordt een vergelijkbaar programma aangeboden voor tweehonderd kinderen: Vensterschool, Matthijsje en De Velden. Het aanbod voor de groepen 3-4-5 was vergelijkbaar met dat in Wolvega. Voor de groepen 6-7-8 was het aanbod: jeugdfitness, archery tag, freerunning, suppen, karate, kaatsen en korfbal.