Technasium op Linde College in Wolvega bestaat tien jaar

Alle leerlingen uit de brugklas van het havo en vwo krijgen in Wolvega lessen binnen het Technasium.

Alle leerlingen uit de brugklas van het havo en vwo krijgen in Wolvega lessen binnen het Technasium. Linde College

Het Linde College in Wolvega viert volgende week het tienjarig jubileum van het Technasium. ,,Het wordt een week vol activiteiten die met techniek te maken hebben.”

Jongeren tussen de tien en zestien jaar krijgen deze week de kans om kennis te maken met de mogelijkheden van techniek. Iedereen krijgt een gastles van een technisch bedrijf met een workshop van anderhalf uur. In de pauzes zijn er verschillende activiteiten in de gang. Zo kunnen deelnemers strijden om de snelste tijd bij de reuzenspiraal. Op vrijdag is de wedstrijddrone van de Technische Universiteit Twente te bewonderen. Tekenen met een VR-bril, een drone besturen of een bezoekje brengen aan de nano-supermarkt? Het kan die vrijdag allemaal.

Werkplaats

Alle leerlingen uit de brugklas van het havo en vwo krijgen in Wolvega lessen binnen het Technasium. Ze volgen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). In de technasiumwerkplaats werken leerlingen in groepjes aan opdrachten voor echte opdrachtgevers, bijvoorbeeld de brandweer of een dierenarts. Ze leren hier samenwerken, plannen en organiseren, oplossingen zoeken, doorzetten en producten maken. Daarna kunnen ze het vak O&O kiezen vanaf de tweede klas van het havo en het vwo tot en met het eindexamenjaar.

Bij het Technasium worden leerlingen volgens het Linde College uitgedaagd om inventieve oplossingen te bedenken voor vraagstukken in de praktijk. Het is een andere manier van bèta-technisch leren voor het havo en vwo. Kinderen komen erachter welke technische en bèta beroepen ze interessant en leuk lijken.