Stuyvesant Sailors steken weer van wal

De Stuyvesant Sailors.

De Stuyvesant Sailors. Eigen foto

Na een pauze van ongeveer anderhalf jaar gooien de Stuyvesant Sailors de trossen weer los. Vanaf donderdag 30 september wordt weer wekelijks gerepeteerd in het gebouw van Viverè aan de Schoolstraat in Wolvega.

‘Onder leiding van onze dirigente Amber Dragtsma hopen we snel weer aan de weg te timmeren met optredens vol mooie folk- en seasongs’, zo meldt secretaris Albert Strijker. ‘En in december natuurlijk ook weer met prachtige Kerstnummers.’ Het koor heeft volgens Strijker een lastige coronatijd achter de rug. Meer dan een oefenavond buiten vlak voor de zomer was niet haalbaar. Via zoom en mail is zoveel mogelijk contact gehouden met alle leden. Ook was er een online-bingo.

Geen contributie

Donderdag zal blijken of er leden zijn afgehaakt, maar dat is niet de verwachting. Om leden na een verloren jaar tegemoet te komen is door het bestuur besloten om het komend jaar geen contributie te heffen. De komende donderdagavonden zijn er inloopavonden met de mogelijkheid om sfeer en koffie te proeven en om mee te zingen.