Stellingwerven doen het relatief goed in strijd tegen corona

De locatie is alleen op vrijdag en zaterdag open. ANP

Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. Met name in de Biblebelt, waar de vaccinatiegraad lager ligt dan in andere regio’s, stijgt de hoeveelheid positieve coronatestuitslagen haast explosief.

Staphorst meldt een stijging van 173 procent ten opzichte van de week ervoor.

Friesland doet het beter. Voor de vierde week op rij zijn de Friese coronabesmettingen vorige week beperkt gedaald van 529 naar 499. Landelijk gezien was Friesland de enige provincie waar de cijfers daalden. Weststellingwerf telde zondag één positief geteste inwoner, Ooststellingwerf twee. De Stellingwerven behoren dan ook tot de gebieden in Friesland waar de meeste mensen gevaccineerd zijn.

In de gemeente Weststellingwerf is in de levenstijdsgroep vanaf 18 jaar nu 81% van de bevolking volledig gevaccineerd tegen corona. Verder wacht nog 1% op de tweede prik. In de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar is 50% volledig gevaccineerd. Daar wacht nog 6% op de tweede prik.

In Ooststellingwerf is 80% boven de 18 jaar volledig gevaccineerd en wacht nog 2% op de tweede prik,. En tussen 12 en 18 jaar is 55% volledig gevaccineerd en wacht nog 5% op de tweede prik.


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen week 15.742 positieve tests, gemiddeld bijna 2250 per dag. In de week ervoor waren er 11.557 nieuwe gevallen. Op weekbasis is het aantal positieve tests met 36 procent gestegen. Dat is de snelste toename sinds 19 juli, de piek van de vierde golf.

Nieuws

Meest gelezen