Sportcomplex De Steense wordt gerenoveerd. Dit gaat er gebeuren

Het tegelwerk van het zwembad wordt vervangen. Gemeente Weststellingwerf

De huidige staat van sportcomplex De Steense in Wolvega vraagt de komende jaren om een renovatie.

In 2022 staat de renovatie/modernisering van de kleedruimten van het zwembad gepland. Daarnaast wordt het tegelwerk van het zwembad vervangen, met uitzondering van de tegels in de kuip (onderwater) van het zwembad. Deze tegels verkeren in goede staat. Ook worden de gehele glaspuien in het zwembad vervangen voor aluminium kozijnen met duurzaam driedubbel glas. De totale investering voor deze werkzaamheden raamt de gemeente op 443.000 euro.

De tekst gaat verder na de foto

Ent r eegebied

In 2023 staat de renovatie/modernisering van het entreegebied gepland. Tijdens deze modernisering worden ook de toegang en voorzieningen voor mindervaliden verbeterd, zoals de verbreding van deurdoorgangen en een mindervalidentoilet. Deze werkzaamheden kosten 162.000 euro.

De tekst gaat verder na de foto

Toekomstperspectief

De Steense is de afgelopen jaren op het vastgestelde onderhoudsniveau ‘sober en doelmatig’ onderhouden. De onderdelen die nu worden aangepakt, zijn aan het einde van hun technische levensduur en toe aan vervanging. Met deze investeringen kan het zwembad volgens de gemeente weer een periode vooruit. Dit geeft de gemeente de tijd om een toekomstperspectief voor het complex te vormen.

De werkzaamheden worden zo gepland, dat de gebruikers van de sporthal zo min mogelijk overlast ervaren.

Nieuws

menu