Spektakel op Koningsdag in Wolvega

’s Avonds treden The Haystack Hillbillies op. Foto Aant Atsma

’s Avonds treden The Haystack Hillbillies op. Foto Aant Atsma

Op Koningsdag is er dit jaar vermaak voor jong en oud in Wolvega. Onder andere op een feestelijk versierd Centrumplein in, met een springkussen, live muziek, speciale oranjemenu’s en oranjebitter. En in het voormalige Blokker-pand wordt een 4x4-parcours en een Mini Z-racebaan opgezet.

De Koningsdag op het Centrumplein wordt georganiseerd door Café de Huyskamer, Pub ’84, Café Restaurant Lin, ‘t Lagerhuis en ’t Stadhûys. Restaurant ’t Stadhûys is voor de gelegenheid al vanaf 10.00 uur geopend en heeft een aangepast Koningsdag-menu. Ook ‘t Lagerhuis heeft een speciaal Koningsdag-menu. Pub’84 en Café de Huyskamer zijn vanaf 13.00 uur open. De oranjebitter staat klaar. Op het Centrumplein kunnen bezoekers op Koningsdag genieten van live muziek. Vanaf 14.30 uur is er rock ’n roll van Jokers Wild en vanaf 19.30 uur klinken de rockabilly covers van The Haystack Hillbillies.

4x4-parcours

In het voormalige Blokker-pand aan de Van Harenstraat 52 wordt een uniek en spannend evenement georganiseerd. Gert Koopstra van Mini-Zshop.nl zet er samen met zijn team een spectaculair 4x4-parcours en een Mini Z-racebaan op. Dit is mede mogelijk gemaakt door Watze de Vries, die het pand voor deze gelegenheid beschikbaar stelde.

Jong en oud kunnen tijdens dit evenement kennismaken met de opwindende wereld van Mini-Z: kleine, op afstand bestuurbare auto’s waarmee spannende races en off road-avonturen beleefd kunnen worden. Het doel van het evenement is niet alleen om bezoekers een leuke dag te bezorgen, maar vooral om de inwoners van Wolvega - met name de jeugd - meer vertrouwd te maken met de wereld van Mini-Z.

De racebaan en het 4x4-parcours zijn gratis toegankelijk.