Snackpoint De Passage in Wolvega krijgt een landelijke keurmerk

Goed Gefrituurd Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega met rechts op de foto Menno de Koe.

Goed Gefrituurd Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega met rechts op de foto Menno de Koe. Foto: Eigen foto

Het Goed Gefrituurd Keurmerk prijkt sinds deze week op de gevel van Snackpoint De Passage in Wolvega. Ondernemer Menno de Koe laat met het keurmerk zien dat hij met zijn bedrijf uitblinkt in kwaliteit en vakmanschap. „Ik ben trots, maar de medewerkers ook.”

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is door vakvereniging ProFri in het leven geroepen om de kwaliteit en het vakmanschap van cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken beter zichtbaar te maken voor de consument. Om dit keurmerk te verdienen, moeten bedrijven aantonen dat ze uitblinken in Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid, de drie pijlers van het keurmerk. De gekeurde bedrijven zijn herkenbaar aan het schildje bij de ingang en aan het certificaat in de zaak.

Keurmerk staat voor vakmanschap

Voor Menno de Koe is het keurmerk een beloning voor het werk. „Ik ben trots, maar de medewerkers ook. We hebben dit samen bereikt. We kunnen nu nog beter laten zien dat we met ons vak bezig zijn en ambachtelijke producten verkopen. Dit is een verdienste van het hele team.”

Vermelding in de Nationale Smulgids

Alle gekeurde bedrijven staan op Goedgefrituurd.nl en krijgen een vermelding in de Nationale Smulgids. Dit is een consumentengids die ieder jaar wordt uitgegeven door het Nederlands Frituurcentrum. Deze gids is ook online te raadplegen via Smulgids.nl . Via de online rating tool ‘Smulscore’ kunnen consumenten hun smulmening geven over een recent bezoek aan een cafetarium. Dit telt mee bij het verkrijgen en behouden van het keurmerk en de vermelding in de Smulgids.