Sloop van door brand verwoeste panden in Wolvega is begonnen

Het sloopbedrijf begint bij Hoofdstraat Oost 45. Lenus van der Broek

Sloopbedrijf BORK is deze week gestart met de sloop van de panden aan Hoofdstraat Oost 43 en 45 in Wolvega. Beide winkelpanden zijn door de grote brand in de nacht van 7 op 8 augustus zwaar beschadigd.

Het sloopbedrijf werkt in opdracht van de verzekeraars. De komende weken kan er overdag (geluids-)overlast zijn door de werkzaamheden en het aan-en afrijden van vrachtwagens en ander materieel.

Het sloopbedrijf begint bij Hoofdstraat Oost 45. De sloopwerkzaamheden vinden op werkdagen plaats tussen 7.30 en 16.30 uur. Het puin van beide panden zal via de voorkant van de panden, dus via Hoofdstraat Oost, afgevoerd worden omdat aan de achterkant geen ruimte is. De rijroute van de vrachtwagens en ander materieel is via de Blomslaan linksaf naar Hoofdstraat Oost en daarna door Hoofdstraat Oost naar de ovonde.

De geblindeerde hekken blijven tijdens de sloop waar mogelijk staan en worden na de dagelijkse werkzaamheden weer teruggezet. Dit deel van Hoofdstraat Oost blijft dus afgesloten voor verkeer. Alleen voetgangers kunnen erlangs. De winkels in Hoofdstraat Oost zijn bereikbaar via de Blomslaan. Na de sloop worden de hekken verplaatst en kan het verkeer weer door de straat.

Na het inventariseren van de schade hebben de verzekeraars samen een sloopbedrijf ingeschakeld. Op maandag 15 augustus ontving de gemeente de sloopmeldingen voor beide panden. Vanwege de situatie in Hoofdstraat Oost heeft de gemeente de sloopmeldingen met voorrang behandeld.

Nieuws

menu