Sint Franciscusschool breidt opgefriste bibliotheek uit. 'We hopen dat kinderen nu nog gemotiveerder zijn om een boek te gaan lezen’

Bij de keuze van de boeken is de mening van de kinderen ook meegenomen.

Bij de keuze van de boeken is de mening van de kinderen ook meegenomen. Eigen foto

Kinderen van JKC Sint Franciscus in Wolvega kregen na de kerstvakantie een verrassing. In de schoolbibliotheek staan allemaal nieuwe boeken.

De kinderen konden na de vakantie in iedere groep boeken uitpakken. Er stonden op sommige pakjes spannende boodschappen. Ook de kasten van de bibliotheek zijn vernieuwd. Iedere bouw heeft zijn eigen bibliotheek. De expertgroep taal/lezen heeft samen met Leesvink (een bedrijf ter ondersteuning om de schoolbibliotheek up to date te krijgen) en hulp van ouders, ervoor gezorgd dat alle oude boeken eruit gingen en nieuwe boeken weer in de kast konden.

Bij de keuze van de boeken is de mening van de kinderen ook meegenomen. Directeur Margreet Langen: ‘Als school vinden we lezen erg belangrijk en we hopen dat kinderen nu nog gemotiveerder zijn om een boek te gaan lezen.’ Alle kinderen mochten een aantal verouderde boeken uitzoeken om mee naar huis te nemen.