Scootmobielers Wilhelminaoord gaan op pad

Deelnemers aan de scootmobieltocht.

Deelnemers aan de scootmobieltocht. Marieke van Raalte


WILHELMINAOORD – Na het grote succes van de vorige scootmobieltocht ging vrijdag een groepje enthousiaste dorpelingen weer op pad. De route was ongeveer 25 kilometer en voerde door de bosrijke omgeving van de kolonie, met onderweg een rustmoment bij Hoeve De Werkhorst. De tocht is een initiatief van Ons Dorpshuis, Welzijn MensenWerk en Stichting Naobuur Vledder, en is iedere tweede vrijdagmiddag van de maand. Het verzamel- en vertrekpunt is bij Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord. Aanvang 13.00 uur. Meer info of aanmelden kan via info@onsdorpshuis.nl.

Het idee voor deze scootmobieltocht ontstond bij Peter van Liefland die in Wilhelminaoord woont. Er was een duidelijke behoefte om een activiteit te organiseren in de natuur die ook geschikt zou zijn voor mensen gebonden aan een scootmobiel. Samen tochten maken is tenslotte veel leuker dan alleen. Zo ontstond het idee om met een groepje mensen tochten door de omgeving te maken. Vitaal Wilhelminaoord – die sport, bewegen en activiteiten opzet in Wilhelminaoord, Frederiksoord en Nijensleek – omarmt dit mooie initiatief.

De 13-jarige Marit Luna vergezelde de groep en maakte een mooi filmpje voor Vitaal Wilhelminaoord. Jong en oud samen op pad! De route was deze keer uitgezet door Femmy Stuurman Veloo. Onderweg konden de deelnemers uitrusten bij Hoeve De Werkhorst, genieten van wat lekkers en gezellig met elkaar praten over de mooie tocht.


Meedoen aan de Scootmobieltocht

De Scootmobieltocht vindt iedere tweede vrijdag van de maand plaats. Het verzamel- en vertrekpunt is bij Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord om 13.00 uur. Deelname is gratis. De kosten voor een versnapering bij het rustpunt onderweg zijn voor eigen rekening. Meer informatie of aanmelden kan bij Ramona Rösener Manz (beheerder van Ons Dorpshuis) via info@onsdorpshuis.nl