Ronald Westenberg heeft de smaak te pakken: tweede gedichtenbundel komt uit

Het gedicht ‘Gedachten’ hoort bij een foto van de Friese Veldweg in Blesdijke. Ronald Westenberg

D66-raadslid Ronald Westenberg uit Wolvega heeft voor de tweede maal een boekje met foto’s en gedichten uitgegeven. In september verscheen al ‘Praatjes en plaatjes’. De tweede bundel heet ‘Mijn Koffer.’

Ronald Westenberg is bekend van zijn vele natuurfoto’s, die hij dagelijks op Facebook plaatst. Vervolgens wordt na een tocht door de omgeving thuis een selectie gemaakt en bedenkt hij er een gedicht bij. Soms heel klein, dan weer iets langer. Dat leidde dus in september tot een eerste boekje met veertig foto’s en gedichten, uitgegeven door Boekscout.

Positieve reacties

Die uitgever laat een boek na een bestelling digitaal printen. Al zijn de boeken van Westenberg ook wel te krijgen in boekwinkels in Wolvega. Het eerste boekje leverde heel veel positieve reacties op. ‘Het eerste boek overkwam me’. Bij dit tweede boekje is hij nog veel meer bezig geweest met de opmaak, zoals een beter passend lettertype.

Zin van het leven

Zijn liefde voor de natuur en de schoonheid van de doodgewone dingen legt Westenberg vast in foto’s. Niet alleen van het fraaie Stellingwerfse platteland. Overal waar hij komt ontdekt hij de mooiste plekjes. Daar schrijft hij gedichten bij. In de tweede bundel gaat het over verlies, over liefde, maar ook over de zin van het leven.

Vier boekjes

Ondertussen blijft Westenberg produceren. ‘Ik heb al zoveel gedichten klaarliggen, ik kan nog wel vier boekjes vullen. Hier blijft het zeker niet bij.’ Hij hoopt wel dat zijn werk ook buiten de eigen regio wordt opgepakt en dus ook een landelijk publiek krijgt. Maar het is voor een lokale dichter best lastig om dat landelijke podium te bereiken. ’Want dan gaat het pas echt rollen.’

Het gedicht ‘Gedachten’ hoort bij een foto van de Friese Veldweg in Blesdijke.


Ik begin

met een rugzak

vol gedachten

Er kan niet veel meer in


Een voor een

laat ik ze

achter me

en ik vergeet er echt niet een


Na elke pas

na iedere boom

vul ik mijn tas

met weer een nieuwe droom

Nieuws

menu