Rollators en scootmobiels strijden om de eerste plaats op skeelerbaan

De deelnemers leggen één baan van 400 meter af. Lenus van der Broek

Het Beweegteam Weststellingwerf hield dinsdagmiddag een eerste ‘Rollator ’run’ voor alle inwoners met rollator of scootmobiel.

Dit vond plaats op de skeelerbaan van ijs-en skeelerclub Lindenoord in Wolvega. De deelnemers legden één baan van 400 meter af. Winnaar werd Hennie Oosterhof uit Wolvega. Behendigheid, evenwicht, kracht en snelheid werden met een grote knipoog met elkaar vergeleken.

Sinds mei van dit jaar zijn er enige rollator-wandelgroepen actief binnen de gemeente. Deze groepen met wisselende samenstelling wandelen eenmaal per week een klein rondje in de buurt. Onderweg wordt er regelmatig even gerust op de gemeentelijke rustbankjes of op de rollator zelf. Ook wordt na afloop een kopje thee of koffiegedronken in een nabijgelegen zorgcentrum. De groepjes worden begeleid door de buurtsportcoach en/of een vrijwilliger uit de buurt.

Afsluiting seizoen op skeelerbaan

Om het wandelseizoen feestelijk af te sluiten hield het Beweegteam nu een eindfeest. Hierbij werden alle rollatorwandelaars uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de skeelerbaan.


Nieuws

Meest gelezen