Restaurant ‘t Stadhuys in Wolvega sluit voorlopig de deuren. 'Het werd mij allemaal teveel'

Restaurant ’t Stadhûys. FOTO Magda Dullemond

Restaurant ’t Stadhûys. FOTO Magda Dullemond

Restaurant ’t Stadhuys is met onmiddellijke ingang gesloten. Wanneer het restaurant aan het Centrumplein in Wolvega de deuren weer kan openen, is nog niet bekend. ,,We beraden ons op dit moment op de mogelijkheden”, vertelt Sonya de Boer, mede-eigenaar van het Wolvegaster restaurant.

De Boer runde het etablissement samen met Ben Kus. Maar Kus is sinds 1 mei niet meer bij ’t Stadhuys betrokken. ,,Het werd mij allemaal teveel, gezien alle omstandigheden. In combinatie met mijn andere restaurant ’t Lagerhuis en mijn jonge gezin lukte het mij niet om ’t Stadhuys de aandacht te geven die het verdient. In overleg met Sonya heb ik daarom besloten mij terug te trekken. Ik ben trots op het mooie etablissement dat we in Wolvega hebben neergezet, en denk dat de toekomst van ’t Stadhuys bij Sonya in zeer capabele handen is.”

Brand

De recente historie van ’t Stadhuys is turbulent te noemen. In september 2017 was er een fikse brand in het pand, een voormalig grietenijhuis. De eigenaar liet het karakteristieke gebouw in anderhalf jaar tijd verbouwen tot een restaurant met daarboven een aantal appartementen. De grote opening in oktober 2020 kon echter vanwege corona niet doorgaan. In de jaren daarna kon ’t Stadhuys amper normaal draaien, onder andere vanwege de lockdowns. Pas sinds eind februari vorig jaar kon het restaurant op een gewone manier werken.

,,We hebben ons de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet om van ’t Stadhuys een succes te maken”, zegt Sonya de Boer. ,, Op dit moment zien wij ons nu genoodzaakt pas op de plaats te maken en ons te bezinnen op de toekomst. We hopen dat het lukt om een frisse wind door ’t Stadhuys te laten waaien en een mooie nieuwe start te kunnen maken.”

In de tussentijd kunnen mensen die nog een reservering hebben staan bij ’t Stadhuys bellen naar 0561-745055 of mailen naar info@stadhuyswolvega.nl .