Jongeren in Wolvega steunen met verkoop speculaaspoppen zowel kansarme jeugd in Roemenië als de voedselbank

Mede door sponsoring van Prakken Edelmetaal in Oldeholtpade werden 234 speculaaspoppen afgeleverd in het magazijn van de voedselbank.

Mede door sponsoring van Prakken Edelmetaal in Oldeholtpade werden 234 speculaaspoppen afgeleverd in het magazijn van de voedselbank. Eigen foto

Met een succesvolle verkoopactie van speculaaspoppen verraste een groep jongeren van de Protestantse gemeente Wolvega zowel de Voedselbank als de eigen Remeti werkgroep.

Liefst 800 speculaaspoppen werden aan de man/vrouw gebracht. Mede door sponsoring van Prakken Edelmetaal in Oldeholtpade werden 234 stuks afgeleverd in het magazijn van de voedselbank.

Het batig saldo van de actie gebruikt de Remeti werkgroep voor de aanschaf van materialen om komend voorjaar in de meivakantie een vakantiehuis in het Roemeense Remeti, waar kansarme jeugd een onbezorgde vakantie wordt geboden, te verbeteren en te renoveren. Het is de bedoeling van de werkgroep om in de komende tijd meer acties op touw te zetten voor het welslagen van dit jongerenproject.