Rabobank opent servicepunt bij bibliotheek Wolvega; kantoor aan Pastorieplein blijft voorlopig gesloten

Dinsdagmiddag waren de eerste klanten bij het servicepunt van de Rabobank in de bibliotheek in Wolvega. Lenus van der Broek

Per dinsdag 22 juni opent Rabobank een servicepunt bij de bibliotheek in Wolvega. Het kantoor van Rabobank aan het Pastorieplein blijft voorlopig gesloten. Dit sluit aan op het advies van de overheid om waar mogelijk vanuit huis te werken.

Rabobank en de Bibliotheek Zuidoost Fryslân hebben eerder aangekondigd samen een pilot te starten. Het was wachten op de verruiming van de coronamaatregelen. Nu de bibliotheek weer open is voor publiek, gaat de pilot met een servicepunt van start. De bibliotheek is een ontmoetingspunt waar meerdere organisaties aanwezig zijn. De bibliotheek is laagdrempelig en dat past bij wat Rabobank wil zijn voor klanten die vragen hebben over dagelijkse bankzaken of advies willen.

Sterke afname

Henk de Boer, directeur Financieel Advies bij Rabobank: “We zien een sterke afname van klantbezoeken aan de bank, ook omdat de mogelijkheid om contant geld op te nemen of te storten in de bankhal is vervallen. Daarom starten we deze pilot om te onderzoeken of dit een alternatief is voor klanten die graag een adviseur op locatie willen spreken.”

Via telefoon niet ideaal

Adviseurs Cindy Dekker, Saskia Kooi en Mariska van der Wal zijn blij dat ze in de bibliotheek aan de slag kunnen. “We helpen klanten uit de regio Wolvega nu veelal via de telefoon. Dat is niet in alle situaties ideaal. Het is mooi dat er nu een plek is waar de klant ons kan vinden”, aldus de adviseurs, die voor de klanten van Wolvega bekende gezichten zijn. De adviseurs kijken er naar uit om de klant weer te ontmoeten. “Vooral voor complexere bankzaken, zoals bij een echtscheiding, overlijden of als mensen gaan samenwonen, wordt een face-to-face gesprek, op prijs gesteld. En dat kan vanaf dinsdag 22 juni in de bibliotheek in Wolvega.”

Online bankieren

Naast de dienstverlening vanuit de bibliotheek blijft online bankieren voor veruit de meeste klanten de eerste keuze. Het gebruik van de Rabo App neemt nog steeds toe. Veel klanten vinden deze manier van bankieren makkelijk en het is altijd beschikbaar. Na de corona-uitbraak is het gebruik van de Rabo App sterk gestegen. Dat geldt ook voor betalen met de pinpas. Gebruik van contant geld neemt steeds verder af. In o.a. Wolvega en Noordwolde heeft Geldmaat de dienstverlening voor contant geld overgenomen. Bij diverse automaten kan men zowel biljetten opnemen als storten. Binnenkort zal Geldmaat ook automaten plaatsen voor het opnemen of afstorten van muntgeld. Zodra bekend is waar en wanneer dit kan, volgt een bericht.

Adviseur

In de bibliotheek aan het Griffioenpark 10 in Wolvega is iedere dinsdag en vrijdag van 13:00-16:00 uur een adviseur van Rabobank aanwezig. Klanten kunnen dan terecht voor dagelijkse bankzaken. Ook voor advies over bijvoorbeeld hypotheken, verzekeren of vermogen kan men op afspraak bij het servicepunt terecht. Het betreft een proefperiode die na een aantal maanden wordt geëvalueerd.

Klanten die een adviseur willen spreken op andere momenten dan dinsdag- of vrijdagmiddag, kunnen een afspraak maken. Ook is het kantoor in Heerenveen aan De Opslach dagelijks van 10:00-17:00 uur geopend.

Nieuws

menu