Pure Passion for Youth ontvangt subsidie om jongeren te stimuleren

Met een zelf aangeschafte caravan zoekt de groep contact met jongeren. Lenus van der Broek

Pure Passion voor Youth ontvangt 4383 euro uit het dorpenfonds voor het stimuleren van jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dit doet de groep door het organiseren van activiteiten.

Pure Passion voor Youth wil zich de komende jaren structureel inzetten voor de jongeren. De groep investeert daarvoor in totaal bijna 11.000 euro.

Caravan

Vijf inwoners van Wolvega startten in 2020 met het project Pure Passion for Youth. Met een zelf aangeschafte caravan zoeken ze de jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar actief op. Door in gesprek te gaan met de jongeren en door het organiseren van activiteiten, worden de jongeren ‘gehoord en gezien”. De initiatiefnemers willen hun activiteiten de komen jaren voortzetten.

Jongerenwerk

Afgelopen jaar is vanaf het begin nauw contact geweest met onze jongerenwerkers. Daaruit is gebleken dat Pure Passion For Youth voor de gemeente een uitstekende samenwerkingspartner is bij het uitvoerende jongerenwerk. Pure Passion for Youth heeft een versterkende rol in het jongerenwerk binnen Wolvega. Een belangrijk aspect is de signalerende en doorverwijzende functie naar de jongerenwerkers en het gebiedsteam. Daarnaast hebben de activiteiten een belangrijke preventieve werking, waar de gemeente en samenleving zijn voordeel mee doet.

Stichting

Het is een eigen initiatief vanuit een groep vrijwilligers. Dit sluit goed aan op het streven van de gemeente initiatief vanuit de samenleving te stimuleren en te waarderen. Door een eenmalig extra subsidie uit het dorpenfonds van de gemeente kan de groep een stichting oprichten en investeren in een activiteitenprogramma.