Progress-vlag wappert op scholen in Wolvega

Bij Terra Wolvega wordt de vlag opgehangen. Terra Wolvega

Omdat ook Terra Wolvega en het Linde College vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, is op die scholen in Wolvega maandag de ‘Progress Flag’ gehesen.

Vandaag is het internationale Coming Out Day; de dag waarop er aandacht is voor mensen die willen vertellen dat ze bijvoorbeeld homo, lesbisch of biseksueel zijn. Door het hele land worden regenboogvlaggen gehesen om hier samen bij stil te staan.

Progress Flag

De Progress Flag is een uitbreiding op de regenboogvlag, die wereldwijd het symbool is voor de LHBTI+ gemeenschap. Grafisch ontwerper Daniel Quasar heeft de Progress Flag in het leven geroepen om een grotere focus te leggen op inclusie en voortgang. De Progress Flag geeft met zijn aangepaste kleurstelling de diversiteit binnen de gehele regenbooggemeenschap aan, inclusief de gemarginaliseerde groepen.

De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar er zijn vijf nieuwe kleuren aan toegevoegd: zwart, bruin, lichtblauw, roze en wit. Deze staan voor de transgender gemeenschap en de zwarte en gekleurde LHBTI+’ers. De nieuwe kleuren zijn in een pijl vormgegeven en representeren het concept van vooruitgang.

Nieuws

Meest gelezen