Presentatie-prijs van Linde College kent twee winnaars

Winnaars Joep Kapma (links) en Mika Hoekstra. Lenus van der Broek

Het Linde College in Wolvega hield het project ProfielWerkStuk (PWS). Dat houdt in dat de leerlingen vanaf begin september hebben gewerkt aan een werkstuk op basis van twee profielvakken.

Deze werden aan de docenten gepresenteerd. Leerlingen kunnen met de presentatie hun voorlopige cijfers nog enigszins ophogen, of verlagen als de presentatie tegenvalt.

De leerlingen stelden allemaal een onderzoeksvraag met deelvragen op. Ook werd een onderzoek met een conclusie geschreven. Van de 120 deelnemende leerlingen werden door de docenten elf leerlingen genomineerd. Zij presenteerden hun PWS in de hoorzaal van het Linde College aan rector Jan Osinga en Inge Soeters, lid van Raad van Bestuur.

Twee winnaars

Twee leerlingen, Joep Kapma met het onderwerp werking glowstick en Mika Hoekstra over E-commerce ontvingen de ‘Linde College PWS-prijs’. De ouders van de genomineerden konden de presentaties van hun kinderen bijwonen via een livestream. Ook werden de voorexamenleerlingen in de gelegenheid gesteld om via de livestream de kunst van het presenteren af te kijken. Zij zijn per slot van rekening volgend jaar aan de beurt.

Alle elf leerlingen werden in het zonnetje gezet. De genomineerde PWS-stukken dingen mee naar de Toptalent prijsvraag van de Leeuwarder Courant. “We zijn als Linde College altijd proactief en proberen zoveel mogelijk mee te doen aan allerlei prijsvragen op dit terrein”, zegt Johan Niemeijer, afdelingscoördinator 3HV.