Politie valt woning binnen in Wolvega; verwarde man naar het ziekenhuis

De man moest na de aanhouding naar het ziekenhuis Foto: ProNews

Een man uit Wolvega, die verward gedrag vertoonde, is naar het ziekenhuis vervoerd. Een speciale aanhoudingseenheid van de politie kwam hierbij in actie. Het incident vond zondagochtend plaats.

Aanvankelijk was de politie rond 09:00 uur bij de woning aanwezig, maar al snel bleek er toen noodzaak om op te schalen in het aantal agenten bij de woning. Door de aanwezige agenten werden kogelwerende vesten gedragen. De straat werd afgesloten. Na aankomst van de ondersteuningsgroep is een onderhandelaar nog met de man in gesprek gegaan, maar al snel bleek het nodig toegang tot de woning te forceren om de man aan te houden. Bij de actie van de man, is door de politie een taser (stroomstootwapen) ingezet.

Cick Geers, woordvoerder van de politie Noord-Nederland, meldt dat de man zichzelf wat wilde aan doen. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de specialisten van de politie ingezet om de zaak op te lossen. Na de inzet is de man voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt de politie. De politie geeft verder nog geen details.

Nieuws

menu