Perspectief voor Oudheidkamer

Lenus van der Broek

Wolvega - De Oudheidkamer in Wolvega geeft uitvoering aan de gestelde prestatieafspraken voor dit jaar overeenkomstig het beleidsplan 2018-2023 van de vereniging. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad van Weststellingwerf. Het bevestigt dat de Oudheidkamer weer perspectief heeft.

De Vereniging Oudheidkamer Weststellingwerf krijgt ter ondersteuning van haar activiteiten een subsidie van de gemeente Weststellingwerf, nadat begin 2017 de overlevingskansen voor de noodlijdende Oudheidkamer klein leken. Voor een periode van drie jaar (2018-2020) is later dat jaar alsnog een jaarlijkse subsidie van 5.000 euro toegezegd op voorwaarde van het uitvoeren van het opgestelde beleidsplan 2018-2023. Het college had de gemeenteraad daarbij de toezegging gedaan om het naleven van de prestatieafspraken te onderzoeken, wat nu dus is gebeurd.

Dit jaar was het eerste jaar van de nieuwe subsidierelatie. De Oudheidkamer moest aan de slag met de thematische uitwerking (verhaallijnen) over de historie en het verhaal van Weststellingwerf. Daarnaast waren er stabiele financiële doelen gesteld: eigen inkomsten en sponsering naast de subsidie van de gemeente, elk met een derde deel van de inkomsten op een omvang van in totaal rond de 15.000 euro.

En er moest dit jaar specifieke aandachtzijn voor het opzetten van een goed educatief programma voor schoolkinderen en de samenwerking met historisch georiënteerde archieforganisaties in Weststellingwerf. En inderdaad gaan nu schoolklassen op excursie in de onlangs door de gemeente gekochte oude burgemeesterswoning. Volgens het college ligt de Oudheidkamer dus goed op koers.

Nieuws

menu