Papieren afvalkalender is verleden tijd. 'Bij groot deel van inwoners belandt hij gelijk bij oud papier'

Eigen foto

Inwoners van Weststellingwerf krijgen geen papieren afvalkalender meer thuisgestuurd. Ze kunnen de ophaaldata voortaan bekijken in de Omrin Afvalapp of de afvalkalender zelf uitprinten via de website van Omrin.

Weststellingwerf zet hiermee in op duurzaamheid én kostenbesparing. ‘‘We willen inwoners stimuleren om minder afval te produceren. Het is dan niet meer passend om een papieren afvalkalender op te sturen. Bij een groot deel van de inwoners belandt de afvalkalender gelijk bij het oud papier. Dat is niet alleen zonde van het papier, maar kost ook jaarlijks veel geld. Daarnaast heeft de app meer voordelen dan de papieren afvalkalender dankzij handige functies’’, vertelt wethouder Mariska Rikkers.

Omrin Afvalapp

In de Omrin Afvalapp staan de ophaaldata van de groene container (groente-, fruit- en tuinafval) en de grijze container (restafval). Inwoners die geen smartphone hebben, kunnen de afvalkalender zelf uitprinten. Dat kan vanaf medio december via https://www.omrin.nl/afvalkalender . Als dit niet lukt, kunnen inwoners een papieren exemplaar van de gemeente ontvangen. De papieren afvalkalender krijgen ze dan eind 2021 thuisgestuurd.

De ophaaldagen blijven in 2022 gelijk.

Nieuws

menu