Oud-raadslid Geertje van der Veen overleden

Geertje van der Veen Van Nieuwenhoven

Wolvega - Het oud-raadslid Geertje van der Veen–Dijkstra (PvdA) uit Wolvega is vorige week op 72-jarige leeftijd overleden.

Ze zat namens de Partij van de Arbeid van april 1986 tot april 1993 in de gemeenteraad van Weststellingwerf. Samen met partijgenoot Marten Dragtsma stapte zij vroegtijdig uit de raad. Dat had te maken met de wat destijds de ‘affaire Menger’ werd genoemd.

Toenmalig wethouder Jan Menger lag destijds onder vuur omdat een vrouw uit De Blesse hem van aanranding beschuldigde. Later kwam er van een tweede vrouw een klacht bij. De rijksrecherche stelde een onderzoek in.

Van der Veen en Dragtsma wilden dat hun partijgenoot Menger opstapte. Toen de wethouder vervolgens verdachtmakingen in de richting van dat duo uitte en die opmerkingen niet terug wilde nemen, was voor Van der Veen en Dragtsma de maat vol. Zij leverden hun raadszetel in.

Later bracht justitie naar buiten dat er van aanranding geen sprake was. Jan Menger bleef wethouder, maar voor Van der Veen en Dragtsma zat de politieke carrière  er op.

De crematie van Geertje van der Veen vond in besloten kring plaats. 

 

Nieuws

menu