Organisaties in Weststellingwerf kunnen subsidie voor gestegen energiekosten aanvragen

Biedt een eigen provinciaal energiebedrijf soelaas in de strijd tegen de groeiende energiearmoede? De provincie Groningen gaat het onderzoeken.

Biedt een eigen provinciaal energiebedrijf soelaas in de strijd tegen de groeiende energiearmoede? De provincie Groningen gaat het onderzoeken. Foto: Archief DvhN

Maatschappelijke organisaties in Weststellingwerf kunnen vanaf vandaag (maandag 17 april) subsidie aanvragen voor gestegen energiekosten.

Het gaat dan om onder andere culturele instellingen, dorpshuizen en sportverenigingen. Het aanvragen van de eenmalige subsidie kan tot en met 28 mei. Om te bepalen of een organisatie in aanmerking komt voor de subsidie, kijkt de gemeente onder meer naar het verschil in de energiekosten in de periode 1 april 2022 t/m 31 maart 2023 en naar de eindafrekening van 2019.

Veel organisaties hebben te maken met hogere energiekosten. Het is voor een aantal van hen erg lastig om, ook nog met gevolgen van de coronacrisis daarbij, de energierekening te betalen. De tijdelijke en eenmalige regeling is een tegemoetkoming in de gestegen energiekosten en bedoeld als steun in de rug.

Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van de gemeente Weststellingwerf. Een beslissing volgt binnen acht weken.