Opening boerderijwinkel in Oldetrijne

Het gezin Doornebal FOTO LENUS VAN DER BROEK

Erik en Alissa Doornebal hebben sinds 5 november een boerderijwinkel aan de Pieter Stuyvesantweg in Oldetrijne. Daar zijn onder meer vlees, scharreleieren, schapenvachten en leerproducten verkrijgbaar.

Erik Doornebal wilde als kleine jongen geen brandweerman of astronaut worden, maar vleesvee boer. Inmiddels runt hij samen met zijn partner Alissa en de kinderen Josephine en Julian het vleesveebedrijf in Oldetrijne. Beweging in de buitenlucht, speciaal geselecteerd voer en verzorging van de koeien is belangrijk om het gewenste resultaat te behalen.

Alissa Doornebal vindt vooral dat de afstand tussen de boer en de consument te groot is. ,,Velen weten niet eens waar hun stukje vlees vandaan komt en dat willen wij veranderen. Het is belangrijk om je vlees bewust te eten en te kiezen voor een stukje vlees dat duurzaam is. Eerlijk rundvlees is wat wij verkopen en dat proef je terug in de volle smaak van het rundvlees.”

,,Bij ons staat het welzijn van de runderen dan ook centraal. Als je bij ons vlees koopt dan weet je een ding zeker; het rundvlees komt direct bij de boer vandaan en is vrij van antibiotica en onnatuurlijke toevoegingen. Het vlees wordt minimaal 14 dagen ambachtelijk gerijpt en verwerkt door de echte ambachtelijke slager”, aldus Alissa.

In de winkel worden naast vlees ook scharreleieren, schapenvachten en handgemaakte producten van Faemke verkocht. Speciaal voor de Kerst zijn ook een gourmetpakket en heerlijke runderrollades verkrijgbaar. Het rundvlees is ook online te bestellen via rundvleesshop.nl.

Het adres is: Pieter Stuyvesantweg 66 in Oldetrijne. Het bedrijf is geopend op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Voor overige tijdstippen eerst even bellen om langs te komen, tel. 0683414660.

Nieuws

menu