Op kermis in Wolvega wordt aantal bezoekers geteld om aan maatregelen te voldoen

De kermis startte donderdagmiddag en duurt tot en met zondag 19 september.

De kermis startte donderdagmiddag en duurt tot en met zondag 19 september. Lenus van der Broek

Ook dit jaar is er geen Lindefestival in Wolvega. Het evenement zou plaatsvinden op zaterdag 18 september, maar de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega (WOW) ziet geen mogelijkheden om het Lindefestival binnen de geldende maatregelen te organiseren. De kermis gaat wel door.

De kermis van de firma Venekamp uit Apeldoorn startte donderdagmiddag en duurt tot en met zondag 19 september.

Dit keer zijn er wel meer maatregelen. Door rondom de kermis hekken neer te zetten, wordt er één in- en uitgang gemaakt. Die komt aan de kant van de Pastoriestraat. Bij de ingang worden de bezoekersaantallen geteld, zodat er aan de maatregel van één persoon per 5 vierkante meter wordt voldaan. Hoeveel mensen er precies op het kermisterrein mogen zijn, wordt nog precies berekend.

Bepaalde attracties nemen ruimte in waar geen bezoekers kunnen staan, zoals de oliebollenkraam. De gemeente verwacht dat het getal op ongeveer 350 mensen die tegelijkertijd op de kermis mogen zijn uit komt. Om daarop toe te zien, is er beveiliging aanwezig. Kermisorganisator Venekamp huurt daarvoor een gecertificeerd beveiligingsbedrijf in.