Ontwerp-vergunning van nieuwe woontoren in Lindewijk in Wolvega ligt ter inzage

Impressie hoe de woontoren er uit gaat zien. Gemeente Weststellingwerf

Vanaf vandaag (woensdag 1 maart) ligt een ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van 27 appartementen in de veelbesproken woontoren aan het Tijgerblauwtje in Wolvega ter inzage. Het gaat om een periode van twee weken.

De gemeente is overigens niet wettelijk verplicht dat te doen bij deze reguliere aanvraag omgevingsvergunning. Maar het biedt volgens het college omwonenden helderheid over de mogelijkheid om op de aanvraag omgevingsvergunning te kunnen reageren.

En de kans lijkt wel aanwezig dat dit ook zal gebeuren. Zo’n 500 mensen hebben in het najaar van 2022 actie gevoerd tegen vooral de schaduwwerking van de hoge toren. Die wordt ruim 25 meter hoog, overeenkomstig het geldende bestemmingsplan. Al in 2011 was namelijk een toren opgenomen in dat bestemmingsplan voor de Lindewijk.

Bewoners deden niettemin een maand geleden (tevergeefs) een beroep op de gemeenteraad om toch nog het bouwplan aan te passen, dus minder bouwlagen. Er is ook geen gesprek over geweest met de projectontwikkelaar. Het college en de omwonenden zijn het niet eens over een mogelijke toezegging uit 2018 om met omwonenden in overleg te gaan voorafgaand aan de totstandkoming van een ontwerp voor deze woontoren.

Nieuws

menu