Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega vierde eerste lustrum

De Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega (OSW) vierde vrijdag haar eerste lustrum.

De Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega (OSW) vierde vrijdag haar eerste lustrum. FOTO LENUS VAN DER BROEK

De Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega (OSW) vierde vrijdag in Zalencentrum De Rank in Wolvega op gepaste wijze haar eerste lustrum. Door de coronaregels kon de viering vorig jaar niet doorgaan. ’s Middags was er een ledenvergadering, waarna een broodmaaltijd. ’s Avonds trad het orkest de Dorfplatz Musikanten uit Oldeberkoop op.

Voorzitter Sjoukje Held blikte kort terug. Inmiddels zijn er ruim 1000 leden en hiermee één van de verenigingen met het meeste aantal leden. OSW wil nog wat meer aan de weg timmeren, zo werd het idee geopperd om tijdens de bijeenkomst van nieuwe inwoners in het gemeentehuis een presentatie te houden of daar met een stand te staan en de folder ‘Even Voorstellen ’uitreiken.

Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van secretaris Andries Elgersma en werd lid van verdienste voor zijn 14 jaar inzet voor de OSW. De oorkonde werd uitgereikt door OSW-lid Hanneke Zonderland. Ook dankte Jan Kloosterman van de Friese OSiF voor zijn regionale inzet. Tevens werd afscheid genomen van het bestuurslid Hannie Spin, voor haar in de plaats werd Eppie Groenhof gekozen. OSW is nog op zoek naar een nieuwe secretaris. Deze taak wordt tijdelijk waargenomen door penningmeester Co Bergsma.