Oekraïense vluchtelingen bij De Steense in Wolvega verhuizen naar andere opvanglocaties. Plan voor een kleine noodopvang aan de Paulus Potterstraat

Op de Heerenveenseweg in Wolvega heeft de gemeente negen chalets geplaatst. Piet Bosma

De noodopvang bij sportcomplex De Steense in Wolvega gaat sluiten. De caravans zijn niet geschikt voor opvang in de winter. Daarom verhuizen de vluchtelingen naar andere opvanglocaties in Weststellingwerf.

Zeventien vluchtelingen zijn eind september al verhuisd naar de Stellingenweg in Oldeholtpade. De andere tien Oekraïners verhuizen aankomende week naar de Heerenveenseweg in Wolvega.

Op de Stellingenweg in Oldeholtpade heeft de gemeente negen woonunits geplaatst op een stuk grond bij een boerderij dat eigendom is van de provincie Fryslân. Op de Heerenveenseweg in Wolvega heeft de gemeente negen chalets geplaatst op een stuk grond dat eigendom is van de gemeente. Elke woonunit en chalet heeft een eigen douche en toilet. Op de locatie aan de Heerenveenseweg heeft iedere chalet ook een eigen keuken. Op de locatie aan de Stellingenweg is een gezamenlijke keuken. Op beide locaties is er een gezamenlijke ruimte met wasmachines.

De tekst gaat verder na de foto’s

De gemeente plaatst de caravans in een stalling. Mogelijk zijn de caravans volgend jaar nodig voor de noodopvang van vluchtelingen en/of statushouders. Wanneer de vluchtelingen zijn verhuisd, wordt het terrein bij De Steense opgeruimd. De kooktent, toiletten, wasruimte, elektriciteitsvoorzieningen en de hekken worden verwijderd. De gemeente verwacht dat alles eind november is opgeruimd.

Er komen nog steeds meer Oekraïense vluchtelingen naar Nederland dan dat er weer naar Oekraïne vertrekken. Daarom vraagt de landelijke overheid aan gemeenten in Nederland om meer opvangplekken te regelen. Ook zijn er opvangplekken nodig om de druk op de particuliere opvang te verlichten. Daarom zoekt de gemeente Weststellingwerf naar meer (nood)opvanglocaties. Er is bijvoorbeeld een plan voor een kleine noodopvang aan de Paulus Potterstraat in Wolvega.

Nieuws

menu