Noordwolde krijgt (nog) geen Hema

Het had weinig gescheeld, of Noordwolde had een eigen Hema gehad. Ondernemer Bert Piest uit Sonnega, die ook de Hema in Wolvega bestiert, deed meerdere keren een poging om het hoofdkantoor om te krijgen. De recente ontwikkelingen in het centrum van Noordwolde zorgden voor een opleving in zijn enthousiasme.

V.l.n.r. Floris Veenhuis, Emma, Margreet, Sanne en dochter Sofie, David Nauta, Paulien en Bert Piest bij de heropening van HEMA Joure in 2020.

V.l.n.r. Floris Veenhuis, Emma, Margreet, Sanne en dochter Sofie, David Nauta, Paulien en Bert Piest bij de heropening van HEMA Joure in 2020. EIGEN FOTO

Meer dan 10 jaar geleden vroeg Bert Piest al eens een onderzoek aan naar de mogelijkheden voor een Hema in Noordwolde. De eigenaar van de Hema in onder andere Wolvega zag daar wel brood in. ‘Noordwolde heeft voor de omliggende dorpen een centrumfunctie. Bovendien was het destijds zo, dat de Hema wel oren had naar kleinere filialen. Andere winkelketens experimenteerden daar toen ook mee.’ Maar het hoofdkantoor van de Hema kwam destijds tot de conclusie, dat het niet rendabel zou zijn om een filiaal in Noordwolde te openen.