Nieuwe generatie stort zich op organisatie Lindefestival

Maarten van Wolde en Guido Niehaus van de Stichting Horeca Centrumplein flankeren Roeland Bakker van de WOW. FOTO: ALAIN TER SCHUUR

Maarten van Wolde en Guido Niehaus van de Stichting Horeca Centrumplein flankeren Roeland Bakker van de WOW. FOTO: ALAIN TER SCHUUR ALAIN TER SCHUUR

Met de komst van een nieuwe voorzitter en nieuwe leden binnen het A-team van winkeliersvereniging WOW, waait er een frisse wind door de organisatie van onder andere het Lindefestival.

,,Ook de intensievere samenwerking met de lokale horeca zorgt voor een nieuwe impuls”, zegt A-team voorzitter Jelte Kamsma. ,,Samen zetten we de schouders eronder om leuke activiteiten in Wolvega te organiseren.”

Het vernieuwde A-team was binnen de WOW al verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten als de voorjaarsmarkt en de End of Summer Sale. Het Lindefestival is de vuurproef voor de nieuwelingen. ,,Maar gelukkig worden we ondersteund door oudgedienden als Alan van der Wal, Maurice Heida en Roeland Bakker”, zegt Jelte. ,,Zij weten van de hoed en de rand.” Bovendien is Guido Niehaus van de Stichting Horeca Centrumplein ook al gepokt en gemazeld als het om het organiseren van evenementen gaat. ,,Het is super dat we nu als winkeliers en horeca meer dan ooit samen optrekken.”

Laura Kruiper is net zo enthousiast. ,,We zijn de afgelopen maanden druk geweest met het Lindefestival”, vertelt zij. ,,Er staat nu een leuk programma waar we trots op zijn, met naast de braderie volop live muziek, de expositie Van Nozems tot Hipsters en nog veel meer.” Na het Lindefestival stort het A-team zich op onder andere de intocht van Sinterklaas. ,,Als winkeliers en vanuit de horeca zien wij natuurlijk graag dat er in Wolvega veel leuke dingen te doen zijn. Daar steken we graag onze tijd en energie in.” Net als alle andere betrokkenen kijken Jelte, Guido en Laura uit naar het Lindefestival. ,,We horen van alle kanten dat mensen er heel veel zin in hebben, net als wij!”

Zie voor meer informatie over het Lindefestival facebook.com/wowwolvega en facebook.com/lindefest