Nelly en Constantijn winnen kunstprijs dubbel en dwars

Nelly Roose ontvangt de juryprijs van Bas van der Ven. FOTO LENUS VAN DER BROEK

Nelly Roose en Constantijn Tilanus werden donderdagavond de grote winnaars van de kunstwedstrijd in de Kijkzaal in de bibliotheek in Wolvega. Zowel Nelly als Constantijn wonnen zowel een jury- als een publieksprijs.

De wedstrijd was uitgeschreven door de Kijkzaal Wolvega, om inwoners van Weststellingwerf te stimuleren in coronatijd met kunst bezig te gaan. Het leverde maar liefst 155 inzendingen op. De jury, bestaande uit kunstenaar Onno Hooymeijer, voormalig bibliotheekdirecteur Bas van der Ven en wethouder kunst en cultuur Roelof Theun Hoen, was onder de indruk van kwantiteit én vooral ook kwaliteit.

Nelly Roose won met haar bostafereel in olieverf zowel de eerste prijs van de jury, als de publiekprijs. Op de tweede plaats eindige Jaap Veenhouwer, de derde prijs was voor Johnny Nijholt.

In de categorie jeugd schitterden zussen Ellen (12) en Ilse (9) Koopmans door afwezigheid. Ellen werd derde, Ilse won de eerste prijs. De nummer twee, Constantijn Tilanus, was wél aanwezig. Dat was maar goed ook, want hij won met een enorme hoeveelheid stemmen de publieksprijs voor de jeugd.

Nieuws

menu