Naam van nieuw natuurparkje in Lindewijk in Wolvega: Vlinderrijk, Fladderpad of Rupsje Nooitgenoeglaantje?

Tijmen Nienhuis, Luca Paulides, Fabian Kakiay en Meije Wolda (v.l.n.r.) van de leerlingenraad van beide scholen samen met wethouder Hanneke Zonderland aan het werk. 

Tijmen Nienhuis, Luca Paulides, Fabian Kakiay en Meije Wolda (v.l.n.r.) van de leerlingenraad van beide scholen samen met wethouder Hanneke Zonderland aan het werk.  Foto: Lenus van der Broek

Vlinderrijk, Fladderpad of Rupsje Nooitgenoeglaantje. Een van deze drie wordt de naam van het nieuwe natuurparkje in de Lindewijk in Wolvega.

Iedereen kan vanaf nu zijn of haar voorkeur aangeven. De meeste stemmen gelden. Stemmen op de ‘mooiste naam’ kan tot en met 27 april. De winnende naam wordt de naam van het nieuwe parkje. De naam wordt tijdens de feestelijke opening van het parkje bekend gemaakt.

Aan de selectie van de drie namen ging flink wat werk vooraf. Uit een lange lijst van namen kozen leerlingen van de St. Franciscusschoool en de Tuindorpschool uit Wolvega samen met wethouder Hanneke Zonderland de drie voorkeursnamen. De leerlingen kwamen hiervoor naar het gemeentehuis, waar ze door de wethouder werden ontvangen met een werklunch. Nu de keuze door de leerlingen is gemaakt, mag de publieksjury de definitieve keuze maken.

Opening parkje op 26 mei

Op 26 mei wordt het parkje officieel geopend en wordt de naam bekend gemaakt. Tussen 12.00 en 14.00 uur lopen leerlingen van de beide scholen er een sponsorloop voor het goede doel. Er zijn deskundigen die vertellen over de natuur, zoals vlinders en vogels. Ook de ‘eigen’ Lindewijk-imker Gerald Woldberg is van de partij voor vragen over bijen en honing.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Buurtbelang Lindewijk ( www.facebook.com/buurtbelanglindewijk ), dat de opening samen met de scholen organiseert.