Mondeling akkoord over extra woningen in Zuidoost-Friesland. 'Kom op provincie, er is zoveel vraag naar woningen en er staat zo weinig te koop'

De provincie is bereid om extra woningen te laten bouwen in vijf gemeenten in Zuidoost-Friesland. Dat meldde wethouder Hanneke Zonderland maandag in een raadscommissievergadering van Weststellingwerf. Ze koppelde daar wel de opmerking aan dat ‘meer’ voor de gemeenten in dit geval nog niet genoeg is.

Nog meer water in de Lindewijk…. Foto Lourens Looijenga

Nog meer water in de Lindewijk…. Foto Lourens Looijenga Lourens Looijenga

De wethouder staat onder grote druk van de andere twee collegepartijen Weststellingwerfs Belang en de VVD om te zorgen dat er volop gebouwd kan worden in de gemeente. De Lindewijk fase 2 gaat er wel komen, zo bleek. Maar Aukje Kroondijk van VVD wil die 200 woningen veel sneller bouwen dan in tien jaar. Ze krijgt daarin steun van Weststellingwerfs Belang en Blijf Stellingwerfs. Zonderland meldde snel te willen beginnen met de laatste fase van de Lindewijk. Maar dat was dus niet de oproep uit de raad. Maar of de wijk versneld gebouwd kan worden bleef verder onduidelijk. Ook moet er volgens de wethouder ruimte blijven voor het bouwen in dorpen als Nijeholtpade, De Hoeve en Boijl, waar initiatieven zijn gemeld.

Gedeputeerde te behoudend

Nieuws

menu