Modehuis Boersma in Wolvega opent de deuren weer na brand

Birgits dochters Philou en Amène spelen in de lege winkel, samen met hondje Bowie.

Birgits dochters Philou en Amène spelen in de lege winkel, samen met hondje Bowie. Eigen foto

Modehuis Boersma opent donderdag 6 oktober de deuren van de vernieuwde winkel. De kleding en het interieur liepen rookschade op na de brand aan de Hoofdstraat Oost begin augustus.

De winkel is nu geheel vernieuwd. Op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober viert Boersma de heropening met allerlei acties voor de klanten.

Nablussen

Begin augustus was er brand bij de overburen van Snackplaza aan de Hoofdstraat Oost 43. In eerste instantie viel de schade bij Modehuis Boersma op nummer 48 mee. Tijdens het nablussen op de avond van maandag 8 augustus kwam er echter rook in het pand van Boersma. Alle kleding die in de zaak hing, werd onverkoopbaar verklaard. Het hele pand moest gereinigd worden en er moest het nodige vervangen worden.

Turbulente tijden

Voor Birgit Boersma zijn het turbulente tijden. Zij nam het Modehuis afgelopen mei over van haar ouders, Frits en Leny. Daarmee is zij de vierde generatie Boersma die aan het roer staat van het modebedrijf. In januari viert Modehuis Boersma het 90-jarig bestaan. Het was de bedoeling om de winkel volgend jaar onder handen te nemen en van nieuwe look te voorzien. ,,Dat is dus noodgedwongen naar voren gehaald”, zegt Birgit. De winkel van SIMS Lifestyle is verdwenen, en is weer onderdeel geworden van Modehuis Boersma. De beide teams zijn samengevoegd onder één dak. ,,We zijn heel blij met het resultaat, en hebben veel zin om onze klanten te verwelkomen in onze nieuwe winkel. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.”